FITJAR ISLANDS

Norway

 

HÅNDVERKSÅPER & DUFTDESIGN

 

Fitjar Islands verksted

Lengst vest, der djupe Vestlandsfjorder møter den forblåste skjærgården – der ligger Fitjar Islands produksjonslokaler. Blant værharde holmer og skjær lages det håndverkssåper og  designes dufter inspirert av naturen.

Øyriket Fitjar er skapt av tidens tann, av isbreene og det barske klimaet. De fleste holmene er ubebodde og isolerte fra omverdenen. I disse værharde omgivelsene er vegetasjonen knapp, vekstene som karrer seg fram her er kun de mest seigliva og hardføre.

Det er umulig å ikke bli bergtatt av denne naturen, dette ville og råe landskapet, der den iskalde vinden alltid bærer med seg nye dufter. En vintermorgen bringer brisen med seg kjølig luft fra en isbre ikke langt unna, det er som den tar med seg luktene fra einer og nyhogd gran på veien ut fjorden. Når vinter går over i vår er det vårlyngens blomstring som blir med på reisen og gir den en søtere aroma.

Det finnes rett og slett ikke noe bedre sted å sanke inspirasjon enn akkurat her i Fitjarøyene.

 

Produsert lokalt, akkurat slik det skal være

Fitjar Islands er grunnlagt på tradisjonelle produksjonsteknikker, med overlegent håndverk og kvalitet. All produksjonen vår skjer i verkstedet på Fitjar, nøye og strengt kontrollert. Høye krav til gjennomsiktighet betyr at vi kan spore opphavet til hver eneste ingrediens, også emballasjen.

 

Moderne og naturlig, med fokus på det mest essensielle

Alle produkter våre er laget av milde, botaniske ingredienser. De inneholder ingen SLS/SLES, parabener, mineralske oljer, kunstige fargestoff eller syntetiske parfymer. Alle våre produkter er testet og registrert i forhold til EUs strenge direktiv for kosmetikk. Ingen ting er testet på dyr. Mesteparten av utvalget vårt er vegansk.

Hvert eneste produkt kan spores tilbake til personen som lagde det.

 

Aromatisk snapshot av øylivet

Fitjar Islands duftlandskap et ekko av Norges ville natur. Duftene varierer i intensitet og dybde, fra milde aromaer til dype trenoter. De er unisex, og passer altså for både menn og kvinner. Hver eneste av dem er blitt til gjennom en prosess der vi har prøvd å gjenskape landskapet vi bor i. Og derfor kan du ta med deg hele essensen av øyene uansett hvor du bor eller drar i verden.

 

Forhandlere

Kjøp produktene våre online, direkte fra produksjonsverkstedet vårt på Fitjar, eller hos utvalgte forhandlere i Skandinavia, Europa, USA og Canada. Du kan også oppleve dem hos unike hoteller og restauranter rundt om i verden. Bli bedre kjent med dem her.