OFTE STILTE SPØRSMÅL

BESTILLING

Sender dere til utlandet?

Ja, det gjør vi. Vi sender til alle land unntatt Russland og Malaysia. Ta kontakt med oss hvis du bor i et av disse landene, så skal vi se om vi kan finne på noe lurt.

Har ordren min blitt registrert?

Etter at du har betalt vil du motta en e-post med en ordrebekreftelse fra oss. Dersom du ikke mottar denne, må du ta kontakt med oss. Får du ikke ordrebekreftelsen, har vi heller ikke mottatt bestillingen din. Send en e-post til hello@fitjarislands.no om du lurer på noe mer.

Er ordren min sporbar?

Alle pakker til Norge blir sendt med Postnord, alle pakkene er sporbare. Du får sporingsnummer direkte fra Postnord når pakkene blir registrert i mottakssentralen i Haugesund. På grunn av at fabrikken vår ligger utenfor en kjerneområdet, blir de hentet hos oss kun tre ganger i uka og videresendt til sentralen neste arbeidsdag. Dette er grunnen til at det kan ta fra 3 til 8 dager fra bestilling til du mottar pakken.

Pakker til utlandet blir sendt med Posten, disse er ikke sporbare. Du kan også velge DHL (sporbare pakker) når du sjekker ut.

Hvor lang tid vil det gå før jeg får pakken min?

Bor du i Norge tar det mellom 3 og 8 dager. Bor du i utlandet kan det ta alt fra 10 til 30 dager, avhengig av hvilket land du bor i og hvor effektivt postvesenet er. Dersom pakken din tar lengre tid en 15 dager er den trolig blitt stoppet av tollmyndighetene i landet ditt for inspeksjon og behandling. I dette tilfelle tar tollmyndighetene kontakt med deg. Vi har ikke mulighet til å vite om det er dette som har skjedd, så du må bare være tålmodig. Om du vil ha rask levering og alltid være sikker på hvor pakken befinner seg, velg DHL som transport.

Hva skjer hvis innholdet i pakken er skadet når jeg får den?

Ikke noe problem. Ta kontakt med oss så ordner vi opp. Les mer her.

Hvordan kansellerer jeg en ordre?

Innen vi har levert pakken på postkontoret, kan du kansellere din bestilling ved å sende oss en e-post til hello@fitjarislands.no. Vi vil kansellere ordren din og refundere innbetalingen.

Kan jeg legge til noe på bestillingen min etter at jeg har fullført ordren?

Ja, så lenge vi ikke har levert pakken din på postkontoret så kan du legge til produkter ved å sende oss en e-post på hello@fitjarislands.no. Vi kontakter deg om hvordan du skal ordne betalingen for tilleggsproduktene.

BETALING

Jeg bor i utlandet; må jeg betale norsk MVA?

Neida. MVA vil bli trukket fra i handlekurven. Vær oppmerksom på at det kan kreves avgifter i landet varene sendes til. Disse varierer fra land til land, så sett deg inn i de gjeldende bestemmelsene før du bestiller for å unngå ubehagelige overraskelser.

Kan du merke pakken som gave, slik at jeg kan unngå å betale skatter og avgifter?

Nei, dessverre, vi kan ikke merke pakker som «gave». Det er ulovlig og vil bare medføre problemer for både oss og deg.

PRODUKTER

Hvordan kan dere si at fuktighetskremen er alkoholfri, når den inneholder ingrediensen cetearyl alcohol? Det gleder oss at du leser ingredienslistene nøye, og er helt enig med deg i at alkohol (som sprit eller isopropyl alcohol) ikke er en ønsket ingrediens i en fuktighetskrem. Cetearyl alcohol er ikke en slik type alkohol, men en fettsyre/ emulgator, som er en beskyttende og fuktbevarende ingrediens. Hvis du er interessert i å lese mer om dette, kan vi anbefale denne artikkelen fra Paula’s Choice: alcohol in skincareHer er et sitat fra artikkelen: «Bare for å være 100% klar, det fins andre typer alkohol, kjent som fatty alcohols (fettsyrer), som er fullstendig ikke-irriterende og kan være usedvanlig fordelaktige som hudpleieingredienser. Eksempler på dette som du vil se på ingredienslister er cetyl, stearyl, og cetearyl alcohol. Alle disse er gode ingredienser for tørr hud, og i små mengder helt ok for alle hudtyper fordi de gir en god konsistens og hjelper til å holde produktene stabile. Det er viktig å skille mellom disse hudvennlige formene for alkohol fra de problematiske typene alkohol.»

Jeg er opptatt av at ting jeg spiser eller har på kroppen skal være trygge, rene, helst økologiske og ha minst mulig/ingen kjemikalier i seg, og lurer på om produktene hos dere baseres på noe av dette eller ikke? Våre produkter er rene, milde og laget med tanke for at de skal representere minst mulig risiko for reaksjoner, men sjekk ingredienslisten nøye før bruk dersom du har kjente allergier. Produktene våre er uten parabener og fargestoffer. Vi bruker i stor grad økologiske oljer, der det er mulig. Og vi tester selvsagt ikke på dyr.

Hva skal jeg velge, barberkrem eller barbersåpe? Det kommer an på din personlige preferanse, stil og hud. Les vår artikkel Barberkrem eller barbersåpe?

Det er så vanskelig å bestemme hvilken duft jeg skal ta! Hvordan kan jeg velge?  Du er ikke nødt til å velge, i alle fall ikke før du har prøvd! Vi har gjort det lett for deg å prøve alle duftene med vårt Island Hopping sett.