Barberkrem eller barbersåpe

Slik velger du den som passer best for deg

Våre barberkremer og barbersåper gir begge to topp resultater. Selv om produktene er helt ulike får du samme supre barberingen, topp beskyttelse og fuktighet til huden.

Fitjar Islands Shaving Cream er en myk, kremet barbersåpe, perfekt for en rask barbering, det går fort å piske opp skum, det er gjort på et øyeblikk. Når du har lite tid er det denne du går for. Du kan til og med få den til å skumme ved å ta den rett på huden og bruke fingertuppene i stedet for en kost – en perfekt løsning når du er på reise. En av ingrediensene i kremen er extra virgin olivenolje, noe som gjør den ekstra fuktighetsgivende, glatt og myk.

Fitjar Islands Shaving Soap er en ekstra mild barberssåpe, og ekstra drøy i bruk (typisk for harde såper). Ta kosten et par runder i såpa, bruk en skummingsbolle og pisk. Sammenlignet med kremen kreves det litt mer jobb for å få den til å skumme. Kombinasjonen ekstra virgin olivenolje og kokosnøttolje gjør den ekstra fuktighetsgivende.

.

Enkel guide når du skal velge

Har du nettopp begynt med våtbarbering?  Velg barberkrem. Denne er ekstra rask å skumme opp.

Sensitiv hud? Allergisk?  Velg barberkremen, den har færre ingredienser. Har du ekstremt sensitiv eller allergisk hud, velger du Holme, som er den mildeste av alle.

Tørr hud?  Gå for barberkrem. Mange opplever barberkremen som hakket mer fuktighetsgivende enn barbersåpa.

Hardt vann? Velg barberkrem, siden det er vanskeligere å piske opp skum med hardt vann.

Barberer du deg sjelden? Da går du for barbersåpe. Dersom lagret riktig kan en god barbersåpe vare over 10 år og fortsatt være god som ny. Barberkremer har en tendens til å tørke inn i løpet av et år om de ikke blir brukt.

Liker du å bytte duft etter humøret? Velg barbersåpe. En kvalitetssåpe varer i mange år og gir deg derfor muligheten til å bytte rundt.

Reiser du mye? Pakk en reisestørrelse barberkrem (alternativt pakk den store i innsjekket bagasje) – eller ta med barbersåpe.

Bærekraftig barbering? Velg barbersåpe. Den varer mer enn dobbelt så lenge som en barberkrem og når du har brukt den opp trenger du ikke kaste plastboksen – du bestiller i stedet en refill.

Føler du deg nostalgisk? Barbersåpe, selvfølgelig. Ingen ting gir mer følelse av tradisjon enn å barbere seg med en ekte hard barbersåpe.