Ny som tradisjonell våtbarberer?

Her er nyttig informasjon basert på spørsmål vi har fått andre som nettopp har startet med våtbarbering

 

Først av alt, du har gjort et smart valg. Å bytte fra skum på boks til barberkrem og kost, eller barbersåpe og kost, vil gi deg en førsteklasses, naturlig duftopplevelse uten gasser og kjemiske tilsetninger.  Sannsynligheten for å få barberutslett og inngrodde hår er minimal, og i tillegg sparer du penger fordi produktene våre er drøye i bruk.

 

Trenger jeg både barberkrem og barbersåpe? Nei, du trenger ikke begge deler. Du trenger bare en av dem, de har nemlig samme funksjon. Barberkremen er en myk såpe, barbersåpen er en hard såpe. Vi anbefaler nybegynnere å starte med barberkrem, hovedsakelig fordi den er lettere og raskere å piske til skum. Vil du vite mer om forskjellene på Shaving Cream og Shaving Soap, les denne artikkelen.

Hvordan lager jeg barberskum av barberkrem?  Det er flere måter å gjøre det på, dette er den enkleste: Varm barberkosten i godt varmt vann, rist litt av vannet av kosten slik at den ikke er dryppende våt, bare godt fuktet. Plasser en liten mengde barberkrem inni busta på kosten, og skum opp med små sirkelrunde bevegelser, enten direkte på huden, eller oppi skummingsbollen. En mer detaljert forklaring på andre metoder finner du her: Barberkrem Brukerveiledning.

Trenger jeg en barberkost?  Ja, det gjør du. Den eneste måten du får til et godt barberskum på er ved å bruke en kost. Du kommer ikke til å angre på investeringen, så ikke la dette stoppe deg. En kost av god kvalitet varer i mange år. Om du velger en vegansk kost laget av syntetisk hår eller en luksuskost av grevlinghår, handler kun om personlig smak og behag. Begge fungerer like fint. Vår Vegan Shaving Brush er av høy kvalitet, laget i England og du vil ha glede av den i mange år. Dersom du vil gå rett på den mest luksuriøse kvaliteten fra starten av, har vi skrevet en hel artikkel om valg og pleie av barberingskoster. Du kan lese den her  her.

Trenger jeg en fancy høvel? Nei. Har du en multibladhøvel du er fornøyd med kan du bruke den. Etterhvert som du erfarer at en god barberkrem eller barbersåpe gjør en stor forskjell, vil du også oppdage at å bruke en tradisjonell høvel er bedre enn enn de du må bytte ut hele tiden. Grunnene er mange; du får en tettere barbering, du sparer penger og miljøet for unødig søppel. Og nei, du kommer ikkje til å kutte deg selv og blø ihjel på badet, dersom det er det du har tenkt på mens du har lest dette. Det er nemlig enda en myte. En god høvel er like lett og trygg å bruke som den du har hatt til nå.   Vil du vite mer leser du videre her.

Trenger jeg en spesiell skål for å piske skummet i? Nei, det gjør du ikke.  For å bruke våre produkter trenger du ikke noe mer ekstra enn kosten. Du kan bruke hvilke bolle eller skål som helst fra kjøkkenet til å piske opp skummet, eller du kan piske skummet direkte på huden. Men…. ville det ikke se litt greit ut å ha en egen lekker skummingsbolle å jobbe med?

Trenger jeg å kjøpe et førbarberingsprodukt? Nei, det trenger du ikke så lenge du ikke har hudproblem knyttet til barberingen, som inngrodde hår eller at du lett får rødt utslett. I tilfelle vil Skjeggstubbmykneren gjøre hårene mykere slik at de blir lettere for høvelen å kutte. Dette er særlig et poeng for de som har tykke skjegghår. Skjeggstubbmykneren forebygger også utslett og andre hudirritasjoner. Om du ikke har noen spesielle utfordringer er det viktigste at du varmer opp huden i ansiktet med varmt vann før du begynner å smøre på barberskummet.

Hvilken duft skal jeg velge? Duft er en personlig sak, noen ganger er det vanskelig å velge. Dersom du er usikker, kan du begynne med å kjøpe vårt Island Hopping Barberkremsett, og bestemme din favoritt når du har prøvd alle.

Har du andre spørsmål om våtbarbering eller om våre produkter? Skriv til oss på hello@fitjarislands.no