Ny som tradisjonell våtbarberer?

Her er nyttig informasjon med på veien, basert på spørsmål som vi får fra andre som også nettopp har startet med våtbarbering

 

For det første så har du gjort et smart valg. Å bytte fra skum på boks til barberkrem og kost eller barbersåpe og kost vil gi deg en førsteklasses, naturlig duftopplevelse uten gasser og kjemiske tilsetninger, og sannsynligheten for å få barberutslett og inngrodde hår er minimal, samtidig som du vil spare penger i det lange løp fordi våre produkter er drøye i bruk. Men du lurer kanskje på litt forskjellig, så her har vi samlet litt informasjon som kan være spesielt nyttig for nybegynnere.

Rett på sak:

Trenger jeg både barberkrem og barbersåpe? Du trenger ikke begge deler. Du trenger bare en av disse, og for nybegynnere anbefaler vi barberkrem. Hvis du vil vite mer om forskjellen mellom vår barberkrem og Barbersåpe, kan du lese denne artikkelen.

Hvorfor anbefaler dere barebrkrem for nybegynnere? Fordi barberkrem er raskere og lettere å skumme opp enn barbersåpe, og vi syns ikke du skal bruke mer tid enn nødvendig før du kommer til  den beste delen av barberingen, nemlig å la barberhøvelen gjøre jobben sin ved hjelp av et beskyttende lag med tett barberkrem, slik at du kan komme deg ut av badet og gjøre andre ting som er viktige i livet ditt.

Hvordan lager jeg barberskum av barberkrem? Veldig enkelt. Det er flere metoder for å skumme opp barberkrem, den enkleste for deg som nybegynner er denne: Varm barberkosten i godt varmt vann, rist litt av vannet av kosten slik at den ikke er dryppende våt men godt fuktet, plasser en liten mengde barberkrem inni busta på kosten, og skum opp med små sirkelrunde bevegelser direkte på området som du skal barbere. Andre metoder er beskrevet i vår artikkel Barberkrem Brukerveiledning.

Hva slags annet utstyr trenger jeg? En barberkost er en investering du aldri vil angre på. Det viktigste når du velger barberkost er hårene, hvor fast eller myk du foretrekker at barberkosten skal være. Hvis du ikke har super sensitiv hud, kan du velge en barberkost av middels fasthet. Stell og vedlikehold av barberkosten er enkelt. Pass på at du skyller kosten grundig etter hver bruk, rist alt vannet ut av kosten og la den tørke helt på et luftig sted mellom hver barbering. Vi har skrevet en hel artikkel om stell og pleie av barberkosten, du kan lese den her.

Trenger jeg en fancy høvel? Nei. Hvis du har en multibladhøvel som du er fornøyd med, så bruk den for all del, og utforsk gleden ved å barbere med barberkrem og barberkost ei god stund. Så, dersom du blir klar for å vurdere å skaffe deg en tradisjonell høvel i tillegg til multibladhøvelen, kan du lese om forskjellen mellom de to alternativene her.

Trenger jeg å kjøpe Skjeggstubbmykner og bruke den før hver barbering? Du trenger ikke å investere i Skjeggstubbmykner for å drive med våtbarbering. Vår Skjeggstubbmykner er en uovertruffen forberedelse til barbering, men dersom du vil vente med å vurdere anskaffelse ad denne, kan du bare varme ansiktet med godt varmt vann før du begynner å skumme opp barberkremen.

Hvilken duft skal jeg velge? Duft er en veldig personlig sak, og det er vanskelig å velge noen ganger. Dersom du er usikker, kan du begynne med å kjøpe vårt Island Hopping Barberkremsett, og bestemme din favoritt når du har prøvd alle.

Har du andre spørsmål om våtbarbering eller om våre produkter? Sriv til oss på hello@fitjarislands.no